Ki vagyok én?

 

Mit szólnál, ha fejlesztenénk, bővítenénk kicsit az önismeretedet?” kérdezem ügyfeleimet a közös találkozásaink elején. Ilyenkor heves bólogatások, csillanó szempárok illetve „huh, az jó lenne!” zsigerből jött válaszok tanúja lehetek.

Egy majdnem két hónapig tartó intenzív önismereti folyamaton vagyok túl, miután egy (nem véletlenül) rám talált önismereti tréning kapcsán magamnak is feltettem a fenti kérdést, és nálam is jött az igenlő válasz.

A belső kíváncsiság, az önmagammal szembeni tudásvágy és fejlődési igény…

Ezek voltak az úton a legfőbb inspiráló faktoraim, hogy még több darab kerülhessen a helyére a „Ki vagyok én?” puzzle játékban. Fontosnak tartottam, hogy a saját „bőrömön” tapasztaljam meg a tréning hatásait, eredményeit, hisz csak így tudom azt hitelesen közvetíteni. Szóval belevágtam.

Két naponta kaptam a feladatokat, amelyek hol teljes csendre, hol szellemi aktivitásra, vagy épp a legmélyebb énemből fakadó kreativitásra hívtak.

Megdolgoztam közben az önmagam jobb változatát, újra átélhettem a belső gyermeki énemet, számot vetettem az életterületeim jelenlegi helyzetével és céljaimmal. Nagy élményt jelentett a természettel való összekapcsolódás és a tudatos jelenlét erősítése. Friss erőt adott a külső és belső tereim megtisztítása, valamint a halogatás-elodázás legyőzése. Rengeteget jegyzeteltem, leírtam mindent, ami kikívánkozott egy-egy feladat kapcsán ott és akkor belőlem.

A legnagyszerűbb felismeréseket számomra a művészetterápiás feladatok adták, amikor alkottam. Egy képet, egy rajzot, egy montázst vagy épp egy mandalát. A zömével a tudattalan világomból érkező színek, formák realizálódása, az alkotás élménye, a jobb agyfélteke diadala a kreativitás előtörésében új dimenziót mutatott meg saját magamról. És bár óckodtam eleinte ezektől a feladatoktól („én meg a rajzolás, pláne a festés!), de nagyon hatásos technikát, módszert kaptam az önismeret terén.

Nem volt könnyű ezt a majd 50 napos felfedezőutat bejárni.

Nem volt könnyű ilyen mélységekben foglalkozni saját magammal, őszintén szembenézni a mélyen bennem rejlő tulajdonságokkal, és megerősíteni vagy épp megdolgozni azokat.

De a kitartás mint mindig, most is meghozta az eredményét, hisz a megélt tapasztalatok, az új felismerések már mind az enyémek.

Amennyiben valami újat szeretnél megtudni magadról, vagy jobban össze szeretnél kapcsolódni a belső világoddal, csak ajánlani tudom egy ilyen önismereti tréning elvégzését.

 

Ha további részletekre vagy kíváncsi, vagy hasonló élményeid vannak, örömmel várom megkeresésedet.

2020. június 15.

< Vissza